English
Print
Share
Back to search

Open Days 2019

Open Days 2019

Open days at the school on Friday 1 February and Saturday 2 February 2018.

An opportunity to have an exhaustive presentation of the school activities : works and students projects exhibitions, conferences, former students testimonials, meetings with students and the school teachers and staff.

During this edition, discover both buildings of the campus : the historical building, rue Christian Pauc and Digital Design Factory, 9 rue Alfred Kastler street, 44300 Nantes.

Poster 2019 by Arnaud Aubry, alumni 2016, graphic designer and illustrator.

Friday 1 February

School, Morris room

CONFERENCE ABOUT DN MADE (National Diploma of Arts and Design) AND VOCATIONAL PROGRAMS  (1 hour)
14H30
CONFERENCE ON APPRENTICESHIP (30 minutes)
15H30

Digital Design Factory, Malevitch room

ABOUT THE SCHOOL (15 minutes)
14H15 / 15H45
CONFERENCE ABOUT DESIGN THINKING : LET DESIGN IN YOUR ORGANISATION (45 minutes)
16H30 : Design has become a key discipline in any industry. The school will present the partnership possibilities and how it helps companies develop skills in design: projects, internships, apprenticeship, continuing education. The conference will be based on examples and dialogue. (45 minutes)

VISITS FOR COMPANIES (CONFINO ROOM)
14H00 / 15H00 / 17H00 Register: entreprises@lecolededesign.com

Saturday 2 February

School, Morris room

CONFERENCE ABOUT DN MADE (National Diploma of Arts and Design) (45 minutes)
10H00
CONFERENCE ON APPRENTICESHIP (45 minutes)
11H00
ROUNDTABLE ON ORIENTATION QUESTIONS (45 minutes)
14H15 DN MADE (National Diploma of Arts and Design) vs. First year of the 5 year curriculum
CONFERENCE ON APPRENTICESHIP (30 minutes)
15H00 Vocational training in Product Design
15H30 Vocational training in Spatial Design 
16H00 Vocational training in Graphic Design

Digital Design Factory, Malevitch room

ABOUT THE SCHOOL (15 minutes)
10H00 / 11H45 / 13H45 / 14H45 / 15H45
CONFERENCE OF CHRISTIAN GUELLERIN, EXECUTIVE DIRECTOR (45 minutes)
9H15 / 11H00 / 15H00
ROUNDTABLES WITH OUR ALUMNI (45 minutes)
10H15 "Design expertise in companies"
14H00 "Entrepreneurship, innovation & design"
ROUNDTABLES ON ORIENTATION QUESTIONS (45 minutes)
12H00 DN MADE (National Diploma of Arts and Design) vs. First year of the 5 year curriculum
13H00 Digital Design
16H00 Parallel integration

Eventbrite - Journées Portes Ouvertes L’École de design Nantes Atlantique